Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Barbecue Day!


Barbecue day,
Είπαμε να κάνουμε ένα Weekend Barbecue day, με τον αμερικανικό παραδοσιακό τρόπο, ο καιρός καλός έκανε ζέστη και υγρασία αλλά ήταν ότι πρέπει για να τρέξει η κρύα μπύρα να μας δροσίσει. Μερικοί φίλοι μας ήταν βαπτιστές δεν έπιναν αλκοόλ, όμως ήρθαν μαζί μας, μαζευτήκαμε όλοι ένα Μωσαϊκό εθνικοτήτων όλοι μας σαν αδέλφια, αφού γνωριζόμαστε από τα παλιά εκείνα χρόνια που πασχίζαμε να κατακτήσουμε το Αμερικανικό όνειρο. 

Mετά από εμάς τους πρωτοπόρους ήταν τα παιδία τους-μας  γιορτάσαμε μια μέρα ξεκούρασης, ανταλλαγής απόψεων, χαρούμενα γέλια και παιχνίδια των παιδιών, για εμάς τους μεγάλους νοσταλγικές μουσικές της Πανδώρας μιας ρομαντικής εποχής των μπολερών της νιότης μας.
Το μωσαϊκό της παρέας απαρτιζόταν από Έλληνες, Γουατεμάλα, Κολομβία, Άγιος Δομήνικος, Ελ Σαλβαδόρ, Πουέρτο Ρίκο, Αμερικάνοι γηγενείς,


Κατά τα μεσάνυχτα το διαλύσαμε και πήγε ο κάθε ένας στην φωλιά του, όμως η συνάντηση αυτή μας κάνει να αισθανόμαστε  ένα μέρος του συνόλου όπου ζούμε, μιας μάζας ανθρώπων πολιτισμικής διαφορετικότητας όπου αντιπροσωπεύει την Αμερικανική κοινωνία.



Γαβριήλ Παναγιωσούλης        

Μπρονξ Νέα Υόρκη




10 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Τι ωραία που δείχνουν όλα, φίλε μου!

Αυτό δείχνει ένα πολύ μικρό μεν αλλά θετικό δείγμα της παγκοσμιοποίησης!

Πάντα τέτοια!

pylaros είπε...

Εφόσον ζούμε και υπάρχουμε ανάμεσα σε μια κοινωνία πολυεθνική φυσικό είναι να δημιουργούμε φιλίες και να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες με όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτος φυλής.

Αλλά ας αρχίσω σαν παραμύθι, μια φορά κι έναν καιρό υπήρξε εποχή όπου συναναστρεφόμουν μόνο με φίλους από εκεί όπου έμενα, Όχι δεν υπήρχαν Έλληνες, όμως πέρασα μια ζωή χωρίς τραύματα, ακόμα όταν ήμουν στην Θάλασσα σε κάθε λιμάνι βγαίναμε και γλεντάγαμε, σα να μην υπύρχε το αύριο.
Τώρα όταν ξαναφταχτεί μια τέτοια παρέα ξεσκάω, βγάνω το άχτι μου, είναι κι αυτό μια ψυχική ξεκούραση προπαντός θυμούμενος τα περασμένα..

Φίλε μου Στράτο
Ευχαρσιτώ

Γαβριήλ

Dennis Kontarinis είπε...

Ειλικρινά χάρηκα αυτό το όμορφο και τόσο συντροφικό αντάμωμα φίλε Γαβρίλη.
Νάστε καλά και σε άλλο.

Αστοριανή είπε...

Καλό μήνα!!!!!

Και του χρόνου!

Όμορφες παρέες
δίχως
τα γνωστά γνωρίσματα...

Να είσαι πάντα καλά,
Υιώτα

Ρισσιάνα είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ μου Γαβριήλ,
σας βλέπω και σας χαίρομαι,
κοσμοπολίτης όπως πάντα, όλα πολύ
όμορφα, ποικιλία χρωμάτων.Να είσαι
πάντα καλά εσύ καιη οικογένειά σου.
Με αγάπη κι εκτίμηση σου στέλνω
πολλούς χαιρετισμούς.
Ρισσιάνα

pylaros είπε...

Γεια σου φίλε Ντένη,

Είναι κι αυτό το αντάμωμα από παλιές γνωριμίες μόλις είχα ΄ρθει εδώ χωρίς να γνωρίζω κανέναν


Ευχαρστώ
χαιρετώ

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Υιώτα,

πολύ φιλοσοφικο μα θα έλεγα και αληθεινό το (δίχως τα γνωστά γνωρίσματα)

Ευχαριστώ

χαιρετισμούς

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Καησπέρα κι από τη Νέα Υόρκη αγαπητή μου Ρισσιάνα

Κάπου, κάπου χρειάζοντε κι αυτά τα κοσμοπολίτικα ξεφαντώματα, μια και ζούμε σε μια πολυεθνική κοινωνία.

Ευχαριστώ πολύ

με αγάπη

Γαβριήλ

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Αυτή η σύνθεση της πολυεθνικής παρέας, μοιάζει με εμπνευσμένη όσο και παράδοξη συνταγή μαγειρικής από εκείνες που ενώ μπαίνουν τόσο περίεργα συστατικά και υλικά σε μια κατσαρόλα, που μοιάζουν παράδοξα, το φαγητό που προκύπτει είναι αξέχαστο σε γεύση και σε άρωμα, μη συμβατό και μη συνηθισμένο αλλά ιδιαίτερο και αξιοπρόσεκτο. Καλά να περνάτε! Μ αρέσουν όλα εκείνα που γίνονται "εις ξεφάντωσιν των φίλων"!

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Τατιάνα!

Η σύνθεση μιας πολυεθνικής φιλικής παρέας δωρίζει στους λαβάνοντες μέρος μια πιο πλατυά αναταλλαγή απόψεων, μα προπαντός ένα ξαλάφρωμα του καθημερινού άγχους καθότι δεν συζητάμε ποτέ πολιτικά, ούτε ειδήσεις από έναν συγκεκριμένο χώρο και το κυριότερο κανένας δεν παραπονείται, αλλά προσπαθούμε να γλεντήσουμε, ακούγοντας μουσική, τραγούδια απ' τα πααλιά της νιότης μας.

Τώρα για τα φαγητά εδώ, όπως και στην Γουατεμάλα χρησιμοποιούν πολύ τον φρέσκο κολίανδρο (Cilanτro)σε μια ωμή κρύα σάλσα με ξεφλουδισμένες πολτοποιημένες ντομάτες, ή του κουτιού crushed tomatoes ψιλοκομένα κρεμύδια, λεμόνι και κοκκινοπίπερο σε ένα είδος ορεκτικό π.χ. τζατζίκι.

πάει σε πολλά φαγητά, κρέας, ρύζι, κλπ

Είναι κάτι όπου μου αρέσει εξαιρετικά και όχι μόνο αλλά δροσιστικό για το καλακαίρι.

Ευχαριστώ πολύ,

με εκτίμηση

Γαβριήλ