Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σαν Παραμύθι:

Γερμανοί επιστήμονες θα ταξιδέψουν στο Rio Dulce Izabal για να ανακαλύψουν έναν υποτιθέμενο θησαυρό.
Βερολίνο:
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild, χορηγός της αποστολής, στα μέλη της οποίας περιλαμβάνονται δύο δημοσιογράφοι, ένας φωτογράφος, μια τηλεοπτική φωτογραφική μηχανή και επαγγελματίας δύτης, ο οποίος θα βουτήξει στα νερά της μεγαλύτερης λίμνης της Γουατεμάλας, για να να εντοπίσει τον θησαυρό, ο οποίος είναι οκτώ τόνοι χρυσού.
Ο Rittsteig ισχυρίζεται ότι έχει αποκωδικοποιήσει τον κώδικα που ονομάζεται Maya της Δρέσδης και ανακάλυψε σε ένα από τα κεφάλαια του ειδικευμένες πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός μεγάλου θησαυρού χρυσού, της εξαφανισμένης κουλτούρας στα ύδατα της λίμνης Izabal.
«Ο κώδικας Μάγιας της Δρέσδης μας οδηγεί σε ένα τεράστιο θησαυρό στη Γουατεμάλα που απαρτίζεται από οκτώ τόνους καθαρού χρυσού», δήλωσε ο Joachim Rittsteig, μετά από 40 χρόνια μελέτης του εγγράφου, στις παρατηρήσεις του που δημοσιεύθηκαν χθες στη γερμανική εφημερίδα Bild.
Είναι ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και συγγραφέας πολλών εκδόσεων για τον πολιτισμό Μάγια, σαν εμπειρογνώμον σημειώνει ότι "στη σελίδα 52 γίνεται λόγος για την πρωτεύουσα των Μάγια Ατλάν η οποία καταστράφηκε από σεισμό στις 30 Οκτωβρίου το έτος 666 π.χ. Στην πόλη αυτή φυλάσσονταν 2,156 χρυσές τάβλες δίσκοι στους οποίους οι Μάγια έγραφαν τους νόμους τους."
Ο θησαυρός βυθίστηκε μαζί με την πόλη, στα ύδατα της λίμνης Izabal ίχνη της διαπιστώθηκαν από τον Γερμανό επιστήμονα, χάρη σε εικόνες ραντάρ που λαμβάνονται στην περιοχή.
Ο Γερμανός εμπειρογνωμόνων για τον πολιτισμό των Μάγια εκτιμά ότι "μόνο η υλική αξία του χρυσού από τους πίνακες σήμερα ανέρχεται σε € 211 εκατομμύρια, (290 εκατ. δολάρια).
Ο κώδικας Μάγια της Δρέσδης συντάχτηκε το έτος 1250 Μ.Χ. από τους ιερείς των Μάγια, είναι ένας από τα τέσσερα πιο σπουδαία ντοκουμέντα αυτού του πολιτισμού που παραμένουν και συντηρούνται στην βιβλιοθήκη της Σαξονίας το Saxon State Library, Γερμανίας, πριν από 272 χρόνια.
Ο κώδικας ανακαλύφθηκε το 1739 στα χέρια του ενός πλούσιο ατόμου στη Βιέννη, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει πώς ήρθε στα χέρια του, ο οποίος τον δώρισε στη βιβλιοθήκη της Δρέσδης, η οποία τον διατηρεί σε θερμαινόμενο θωρακισμένο γυάλινο θάλαμο, στην αίθουσα των θησαυρών και ντοκιμαντέρ της.
Ο Joachim Rittsteig αφιέρωσε σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του για να αποκρυπτογραφήσει το πολύτιμο έγγραφο, που αποτελείται από 74 σελίδες διαστάσεων 3,56 μ. με 74 διαφορετικά ιερογλυφικά.
Ο κώδικας Μάγια της Δρέσδης περιέχει σχεδόν όλες τις γνώσεις του πολιτισμού των Μάγια, συμπεριλαμβάνει αστρονομικές και ιατρικές γνώσεις, στο τελευταίο φύλλο του περιγράφει την αποκάλυψη ή το τέλος του κόσμου, η οποία θα πρέπει να λάβει χώρα στις 21 Δεκέμβρη του 2012.

"ΧΧΙ Αιώνας"
1 Μαρτίου 2011
"SigloXXI"

Γαβριήλ Παναγιωσούλης

8 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Κάπου διάβασα τούτο εδώ: «Οι ανθρωπολόγοι ερμηνεύουν με το δικό τους τρόπο τους μυστικούς κώδικες των Μάγια και φτιάχνουν τις δικές τους ιστορίες, επειδή δεν μπορούν να τους αποσυμβολίσουν ορθά. Είναι προϊόν της φαντασίας τους το ότι κόσμος θα τελειώσει το 2012. Οι αυτόχθονες Μάγια θυμώνουν με αυτό. Ο κόσμος δεν θα τελειώσει. Θα αναπροσαρμοστεί. Αυτοί έχουν τα ημερολόγια και είναι οι μόνοι που γνωρίζουν να τα ερμηνεύουν σωστά, όχι άλλοι».

Αν είναι για τόσο γρήγορα, φίλε μου, το τέλος του κόσμου θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα.
Δεν θα ήθελα να το πιστέψω κι εγώ, παρότι είναι αξιόλογος ο πολιτισμός των Μάγια.

pylaros είπε...

Αγαπητέ μου φίλε, γιαυτό γράφω σαν Παραμύθι,
δηλαδή είναι παραμύθια σαν αυτά που οι γιαγιάδες κοιμίζουν τα μικρά παιδιά τους, αλλά μου κίνησε την περιέργεια το δημοσίευμα αυτό.

και ποιος ξέρει τόσο χρυσάφι να είναι έτσι χαμένο στη λίμνη Ιζαβάλ,
και εδώ που τα λέμε Ιζαβάλ είναι ο νομός με πρωτεύουσά του το Πουέρτο Μπάρριος.



ευχαριστώ

Γαβριήλ

Μαριάνθη είπε...

Πέρασα να ευχηθώ καλό Σαββατοκύριακο κ. Γαβριήλ και πολλούς χαιρετισμούς να αφήσω από μένα και το Νίκο για σας.

Unknown είπε...

Ούτε καν ήξερα γι'αυτόν τον κώδικα. Εκείνο όμως που πιστεύω είναι πως τα ίχνη της ιστορίας αργούν να αποκαλυφθούν.

Την καλησπέρα μου

pylaros είπε...

καλή σας Εβδομάδα αγαπητή μου Μαριάνθη, εδώ σήμερα μας ήρθε η Άνοιξη, αύριο δεν ξέρω...

χαιρετισμούς

Γαβριήλ

pylaros είπε...

meggie,
Αυτό που λες ότι τα ίχνη της ιστορίας αργουν να αποκαλυφθούν είναι αλήθεια όσα δεν χάνονται στο χάσμα που αφήνει ο χρόνος...

Ευχαριστώ
Γαβριήλ

Αστοριανή είπε...

Kali bdomada,
Gavrili mou,
milisa me tin Ortansia sou,
xairetismous,
Yiwta

pylaros είπε...

Καλη εβδομαδα και σε εσας αγαπητή μου Υιώτα.
ναι μου το είπε η Ορτάνσια΄για το τηλέφωνό σου

Ευχαριστώ
Γαβριήλ