Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Επίκαιρο Δημοσίευμα!


Επίκαιρο δημοσίευμα
 Σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 μια βόλτα στην Αστόρια η παρέα φθίνει, που και που παρουσιάζεται, έτσι φωτογραφηθήκαμε μόνοι μας, Δ. Κονταρίνης και Γ.  Παναγιωσούλης   
Αισθάνομαι  ελεύθερος σαν το πουλί που πετά στους αιθέρες, όταν  μπορώ και δημοσιεύω τις σκέψεις μου και το κυριότερο χωρίς να παρακαλέσω, να ζητήσω την άδεια κανενός.
Ευχαριστώ εσάς που με διαβάσατε!
  Γαβριήλ Παναγιωσούλης
                                       Γ. Παναγιωσούλης

 Δ. Κονταρίνης

14 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν πέφτει ξαφνικά από τον ουρανό, φίλε Γαβριήλ!
Παιχνίδια της πολιτικής… που μας έχουν συνηθίσει…
Σας βλέπω και σας καμαρώνω, αν και με τα παλτά σας ακόμη… Λίγη υπομονή ακόμη θα φτάσει και σε εσάς η άνοιξη, παρότι από τα ξημερώματα θα μας απομακρύνουν για μια ώρα παραπάνω. Αλλά πάλι κοντά σας θα είμαστε.

Καλό Σαββατοκύριακο!

Dennis Kontarinis είπε...

Γαβρίληηηηηηηηη!!!!!!!!
Με τέτοιες ομορφιές που έχουμε θα μας δει καμμιά και θα μας κλέψει.
Σχετικά με την επιστολή σου, χαίρομαι που έπιασες το παιγνίδι που παίζεται σ΄αυτά τα κράτη που αυτή η σκύλα η Μέρκελ τα ονόμασε Νότια. Πάντως τα μεγάλα θα έλθουν μετά τις γερμανικές εκλογές του Σεπτέμβρη. Ρίξε και μια ματιά στο Καφενείο Ελλάς.

Μαριάνθη είπε...

Και οι δύο εξαιρετικοί. Καλά έκανες και μας χάρισες σημερινές φώτο. Σε χαίρομαι που πάντα είσαι μαχητικός, πνεύμα ελεύθερο και καθαρό.
Αυτό το λέω για το δημοσίευμα όπως ήδη έχεις καταλάβει αγαπητέ μου Γαβριήλ. Κλείνω αυτό το σχόλιο με ένα χαμόγελο που επιμένει από τη χαρά που σας είδα . Χαρούμενη Κυριακή.

pylaros είπε...

Αν και ακόμα κάνει κρύο εν τούτοις πήγαμε "πρετσεσό" περίπατο στα Κεφαλονίτικα.
Μάλιστα εμείς οι μικροί οι ασήμαντοι (μιλώ για τον εαυτούλη μου) μόνο μπορούμε να παρατηρούμε τα πέριξ και να βγάνουμε συμπεράσματα σύμφωνα με με τις κινήσεις των εχόντων και κατεχόντων, έστω κι εάν η γνώμη μας δεν περνά.
Αλλά όπως λέω Ανατριχιάζω στην θύμηση του ποιοι ήταν η αρχική αιτία του ότι σήμερα βρισκόμαστε έξω από τα σύνορα, μάλλον ότι φάγαμε μια ολόκληρη ζωή στα πεζοδρόμια έξω από τα τείχει της χώρας που μας γέννησε!
Έτσι γράφω στις επιστολές κάπου κάπου και ξεσκάω
Φίλε μου Στράτο να έχεις μια καλή εβδομάδα.
Ευχαριστώ

Χαιρετισμούς

Γαβριήλ


pylaros είπε...

Αχ! που τέτοια τύχη αγαπητέ μου Ντένη, να μας κλεψει κάποια σκέψου να είναι η ιδανική γυναίκα του σήμερα, μία που να μπορω ν' ανταλάσω απόψεις, κριτικές, ποίηση, που να της αρέσουν τα κλασικά έργα, η λογοτεχνία, η εμβάθυνση στην κοινωνία αλλά όπως είπε ο Σωκράτης Ξέρω ότι δεν ξέρω τίποτα.
Χθες βράδυ είδα ένα κλασικό έργο του Ρομπέρο Ροσελίν σε μαύρόασπρη ταινία.
ΣΟΚΡΑΤΗΣ στα ιταλικά...θαύμασα του Έλληνες

οσο για την πολιτική κατάσταση ας ελπίσουμε προς το καλύτερον

Ευχαριστώ
χαιρετισμούς
Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Μαριάνθη,

Περίπτωση έτυχε το σημερινό δημοσίευμα επιστολής μου στην εφημερίδα και η επίσκεψη στην Αστόρια, αν κι έλειπαν οι άλλοι φίλοι.
Έτσι δημοσίευσα και τα δυο συμβάντα ταυτοχρόνως.

Ευχαριστώ πολύ,
χαιρετισμούς
πάντα με αγάπη

Γαβριήλ

Αστοριανή είπε...

Γαβρίλη μου
και Ντένη μου
σας καμάρωσα!

Να γιατί μου λείπει η Αστόρια...

Όσο για τις απόψεις σου στη σελίδα των αναγνωστών, το διαβάσαμε και μας άρεσε. Γάργαρη σκέψη.

Τώρα, αν... καμιά εκλεκτή σας απαγάγει
-χωριστά εννοώ! διότι και τους δυο μαζί... θα πρέπει να είναι τρομερή!!!-
τότε
να ...κάνετε την διαθήκη σας,
ΑΝ της πείτε το ΝΑΙ!!!
αυτά τα λέει ο Δημήτρης που θέλει να...βοηθήσει!!!!

Όσο για την ταινία: Σωκράτης,
την είδαμε έγχρωμη, στα ιταλικά, με υπότιτλους σε άσπρο χρώμα, που δεν διαβάζονταν... να ήταν τουλάχιστον σε μαύρο χρώμα...
Ωραίος ο Σωκράτης, έτσι; Αλλά η συμβία του, πολύ ελλειπτική στον ρόλο της... σαν ...γαρνιτούρα στο σενάριο... Δεν έλεγε τίποτα.

Καλή Κυριακή,
Υιώτα

pylaros είπε...

Καλημέρα αγαπητή μου Υιώτα,

Μια παλιά Ελληνική παροιμία λέει:
Όποιος έχει μάτια βλέπει, δηλαδή αν μας έκλεφτε καμιά όχι για να περνά η ώρα της αλλά για να διευρύνω τον ορίζοντα της γνώσης μου, ξέρεις να ανακαλύπτης κάθε μέρα και κάτι καινουργιο, κάτι που δεν ήξερες, και σιγά σιγά να κατακαβαίνεις ότι είμαστε όλοι οι ίδιοι...

Το έργο ΣΩΚΡΑΤΗΣ μου έκανανα εντύπωση τα λογια του το πιστεύω του η Στωιτικότητά του. ¨οσο για την Ξανθίπη έ ήταν το κερασάκι στην Τούρτα που λένε. To TURNER CLASSIC MOVIE Είχε επί δυο ημέρες παλιά έργα του Ρομπέρτο Ροσελίνη, μία νύχτα την Εβδομάδα ένα από αυτά (Η μηχανή που σκοτώνει) της εποχής 1950
Εδώ στο Μπρονξ είναι το κανάλι 41 της CABLEVISION Optimo
Ομιλούσε Ιταλικά και υπότιτλους Αγγλικά.

Αν παρατήρησες τις Φώτο είμαστε έξω απ το γραφείο του Μάκη

Χαιρετισμούς Δημήτρη,
ευχαριστώ

Γαβριήλ

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αγαπητέ μου Γαβρίλη,Καλημέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ απο μια ηλιόλουστη Ζάκυνθο!
Τα πολιτικά σενάρια θα τα δούμε στην πράξη, δυστυχώς όλα είναι τόσο κοντά να πραγματοποιηθούν!
Χαίρομαι που είσαι τόσο ενεργός και προβληματισμένος.
Οσο για τον καφέ του Σαββάτου που μας συνήθισες κι εμάς να τον περιμένουμε, λίγοι και καλοί,λέει ο λαός,για το αν θα σας κλέψει καμιά κι αν θάναι η ιδανική γυναίκα...τι να πω,εγω πάντως έστω και με τα γυαλάκια της πρεσβυωπίας μου βλέπω μια καρδιά ΝΑ,μπροστά απο τον Ντένη μας.Τυχαίο; ή στήθηκε στο σωστό σημείο;
Η απάντησή σου στο Ντένη,μου δημιούργησε προβληματισμούς και μ έκανε ν αναθεωρήσω κάποιες απόψεις μου περί γάμου. Τελικά κάποιες φορές όσο καλυμένος και νάσαι απο μια σχέση ζητάς το κάτι παραπάνω,να έχεις ίδια ενδιαφέροντα και να μιλήσεις για κάτι έξω απο τα καθιερωμένα και τα τετριμένα. Αλλά ανοίγουμε μεγάλη κουβέντα κι ο χώρος δεν είναι γι αυτό.
Καλή σου μέρα και πάλι και ν απολαμβάνεις τη ζωή όπως μπορείς!
Με εκτίμηση κι αγάπη
Χαρά

pylaros είπε...

Αγαπητη μου Χαρά
Καλημέρα από μια Νέα Υόρκη ναι σήμερα βγήκε ήλιος άσε που η ημέρα είναι σεμιαργία τα σχολεία κλειστά μέχρι και αύριο ένεκα που είναι Εβραϊκές εορτες. Σήμερα αρχίζει το Πασόβερ κλπ..
Έψαξα να βρω αυτή την καρδιά μπροστά από τον Ντένη, έβαλα και τα οματοϋάλια μου δεν είδα τίποτα.
Ευχομαι αυτή η συνάντηση του Σαββατου να συνεχειστεί διότι πολλοι απέχουν, ένεκα μάλλον γήρατος.

Όσο γερνά το κορμί και ο νους παραμένει ακόμα αηθαλείς αρχίζει και ψάχνει την τελειώτητα, κάτι όχι το τετριμένο αυτό που γνωρίζει ήδη αλλά να φτάσει σε μια τελειώτητα σαν ένα Νιρβάνα των βουδιστών όπου δεν υπάρχει τίποτε το συγκεκριμένο ένα αίσθημα ευτυχίας κατανόησης συντροφικότητας μέσα από την ρητορική αλλαγής εντυπώσεων, γνώσεων και φιλοσοφίας...

Ευχαριστώ πολύ δια την επίσκεψή σου
πάντα με αγάπη κι ετίμηση
Γαβριήλ

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

χαχαχα σου έβαλα κι εσένα γρίφους Γαβρίλη μου;
Στο κάγκελο του πορτονιού την είδα.Νομίζω φαίνεται και χωρίς ματογυάλια
Τις καλημέρες μου φωτεινές και γιορτινές.
Χαρά

Κάτε είπε...

Καλημέρα φίλε μου καλό μήνα ,καλή εβδομάδα . Πολύ καλά κάνεις και δημοσιεύεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα σου ,αυτό είναι ελευθερία .Εμείς σε διαβάζουμε και ταξιδεύουμε μαζί στα ταξίδια σου και όλα είναι τόσο αληθινά και όμορφα δοσμένα.Αργώ να εμφανιστώ ,αλλά σου στέλνω ωραία πράγματα στο Facebook και σε e-mails ελπίζω να σου αρέσουν και να πληροφορείσαι για ιστορικά θέματα που εκεί δεν τα βρίσκεται..Πολύ καλά κάνεις και βάζεις τις φωτογραφίες να σας βλέπουμε τουλάχιστον έστω κι έτσι ,αφού δεν μπορούμε από κοντά ,την καλημέρα μου .Κάτε

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Χαρά,

έψαξα, έψαξα, αλλά ουδέν είδα.
πράγματι ένας γρίφος

Να έχεις έναν καλό μήνα Απρίλιο

Ευχαριστώ

χαιρετισμούς
Γαβριήλ

pylaros είπε...

Καλό σου μήνα αγαπητή μου Κάτε,
Μπήκε πλέον η Άνοιξη καλός ειωνός για όλους μας.

Ναι βλέπω αυτά που προωθειμένα μηνύματά σου, ευχαριστώ,

Με την τεχνολογία στον υπολογιστή μπορείς και λες διατυπώνεις την γνώμη σου συζητάς ακούς κι ακούγεσαι, είναι ότι καλύτερο μας προσέφεραν σε τούτον τον αιώνα.

Σε ευχαριστώ
χαιρετισμούς

Γαβριήλ