Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στην αρχή του Φθινοπώρου!



Κάποτε είχαμε καθιερώσει εμείς οι παλιοί φίλοι να συναντιόμαστε μια φορά τον μήνα, έτσι για να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί, να αναζωογονούμε την φιλία μας, να ανταλλάσουμε απόψεις, ακόμα και φιλολογική συζήτηση καθότι οι περισσότεροι φίλοι έχουν μια καλλιτεχνική φιλολογική ποιητική τάση, ή έχουν συγγράψει βιβλία ποίησης  και μυθιστορημάτων…

Μία παρέα που μας συνδέει  ο αλληλοσεβασμός,  η αγάπη για την φιλολογία, για την Ελλάδα, πασχίζοντας για το πώς θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε  την δική μας  Ελληνική λογοτεχνική παρουσία εδώ στα ξένα.
Σα να λέμε, είναι σα ν’  αντιστεκόμαστε Ελληνικά να μην καταπιεί εμάς και τα έργα μας ο χρόνος της αφομοίωσης  


Ένεκα του καλοκαιριού των διακοπών έγινε  επιμήκυνση του διαστήματος της παρούσας συνάντησης. 
Στην συζήτηση  αναφέραμε τον φίλο Στράτο από την Αθήνα ο οποίος είχε την καλοσύνη να μας τηλεφωνήσει όταν ευρισκόμεθα καθ’ οδών, ήταν μαζί μας νοερώς.  
Τον ευχαριστούμε.

Στις Φωτογραφίες: Ο κος και η κα. Δημήτρης και Άσπα  Τριγώνη, συγγραφέας, ποιήτρια, ο κος  Δημήτρης Μουστάκης συγγραφέας, ο κος Νίκος Λιψάνος συγγραφέας, ο  κος Τάσος Μουζάκης ποιητής συγγραφέας, ο κος και η κα Κωνσταντίνος Λυκογιάννης, αρθογράφος, ο κος και η κα Ανδρέα Κοντομέρκου συγγραφέας, ο κος και η κα Γαβριήλ Παναγιωσούλης  συγγραφέας, η κα. Στέλλα Ζαμπούρου  Φόλλεντερ ποιήτρια συγγραφέας.   

Γαβριήλ Παναγιωσούλης
NEW  YORK 
  

11 σχόλια:

Μηθυμναίος είπε...

Είχα κατά νου να σας κάνω έκπληξη, να μιλήσω και να σας χαιρετίσω όλους, όμως η διαφορά ώρας Αθήνας-Νέα Υόρκη είναι μεγάλη. Άσε που νόμιζα ότι θα ήταν μεσημέρι η συνάντηση.
Το δικό σου κινητό δεν απαντούσε, οπότε πήρα τη Βάνα και τον Αντρέα τους οποίους βρήκα καθ’ οδόν… και τους ζήτησα, αφού τα είπαμε, να μεταφέρουν σε εσάς τους χαιρετισμούς μου.

Τέλος πάντων. Χαίρομαι που σας βλέπω όλους έτσι αγαπημένους να το γλεντάτε και όχι μόνο…

Να είστε καλά και να αφιερώνετε χρόνο στο «μαζί».

Την εκτίμηση και την αγάπη μου σε όλη την παρέα.

Μηθυμναίος είπε...

Τώρα που ξαναβλέπω τις φωτογραφίες, για να σας χορτάσω αλλά και να εξοικειωθώ με κάποιους που δεν γνωρίζω προσωπικά, έχω να κάνω μια παρατήρηση: Δεν καταλαβαίνω γιατί πάντα τις κυρίες τις στριμώχνετε στο βάθος. Τα λουλούδια τα βάζουν μπροστά φίλε μου, για να ομορφαίνει η εικόνα. Γι’ αυτό θυμηθείτε στην επόμενη συνάντηση να έχουν πάρει τη θέση που αρμόζει σ’ εκείνες.

Υ.Γ. Για τις δυο μεγάλες φώτο που σου τρώνε μέρος της δεξιάς πλευράς θα σου γράψω σχετικά στο μέιλ…

Ανώνυμος είπε...

Γαβρίλη, γεια σου,
Νομίζω ότι ο Στράτος έχει δίκιο για τα σκηνικά εφφέ και τις σκηνικές ομορφιές, αλλά τα λουλούδια όπου κι αν ανθίσουν είναι πάντα λουλούδια.
Νάσαι καλά,
Νίικος
Dear Friends,
The photographs are beautiful and make me sad that I couldn't be with you.
Love,
Caroline

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Διακρίνω ηχηρές απουσίες ή ιδέα μου είναι αγαπητέ Γαβρίλη;Ξέχασα δεν είναι υπερ των φωτογραφιών!χαχαχα
Πάντα να βρίσκεσθε και πάντα να αντιστέκεσθε, σ ο,τι στέκεται εμπόδιο στην εξέλιξη σας, για το καλό της Λογοτεχνίας.
Καλό ξημέρωμα απο την Ελλάδα
Με εκτίμηση
Χαρά

pylaros είπε...

Αχ! μα δεν θα κατάλαβες καλά φίλε μου Στράτο,
Ότι είναι πολύτιμο το προστατεύουμε, γι'αυτό τις βάζουμε τις γυναίκες στο βάθος, εξ' άλλου εμείς εκεί μπροστά ανοίξαμε ζεστή συζήτηση για τη, πολιτική, ελληνική και αμερικανική.

Πάντως φίλε μου ήταν μια ωραία κοινωνική αναθέρμαση και το κυριότερο είχαμε όλοι το ίδιο, μάλλον προερχόμεθα από την ίδια πηγή, εθνικότητος και ηλικίας, μα και γούστων.


Ευχαριστούμε δια τα χαιρερτίσματά σου και ελπίζω να είμαστε πάντα όλοι μαζί.


Ευχαριστώ
Χαιρετισμούς
Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αγαπητέ μου Νίκο,Dear Caroline,

Nick is Wright (τα λουλούδια όπου κι αν ανθίσουν είναι πάντα λουλούδia)

Thanks so much for your wonderful wishes.

Muchas gracias
saludos

Gabriel

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Χαρά,
Ή συγκέντρωση ήταν μια αναθέρμανση κοινωνικών σχέσεων μα και φιλικών προπόσεων, μετά του καλοκαιριού την τεμπελιά, ή απουσία ένεκα διακοπών.

Ευχαριστώ για την επίσκεψη, στην επόμενη εύχομαι να είμεθα περισσότεροι παρόντες.

χαιρετισμούς

Γαβριήλ

Βάνα Κ είπε...

Γαβρίλη μου, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την Κλεοπάτρα σας να τα εκατοστήσει!
Οι αναφορές σου στα τοπεία της πατρίδας μας, μου ξύπνησαν γλυκές αναμνήσεις. Ακόμα και τα βάτα και τα ξερόχορτα στους λόγγους, όλα εκεί μοσχοβολούν..(Δεν αναφέρομαι στην πολιτική και στις μερικές επικίνδυνες συμπεριφορές και νοοτροπίες των ανθρώπων).
Τώρα το "μαζί" του Στράτου για τις εκάστοτε συναντήσεις μας, είναι πράγματι κάτι που θα πρέπει πάντα να το επιδιώκουμε. Η αξία του, μέσα στον χρόνο, είναι συναισθηματικά ανεκτίμητη.
Να είσαι πάντα καλά
Βάνα

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Βάνα, Ανδρέα

Ευχαριστούμε για τις ευχές σου, μα για την επίσκεψή σου στον Μπλογκ μου, πρέπει να παραδεχθούμε ότι περάσαμε μια υπεροχη βραδυά.

Όπως λέει αι ο Σράτος αυτή η μικρή λέξη "μαζί" έχει μεάλη σημασία.



καληνύχτα σας, σας ευχαριστούμε
χαιρετισμούς

Γαβριήλ

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Υστερα απο αρκετη απουσια καλοκαιριου περνώ απο τους φιλους να μαθω νεα τους και να ευχηθω για το νεο μηνα.Μακάρι αυτός ο μήνας να είναι όμορφος , γεμάτος με τύχη και πολλά χαμόγελα γιατί χρειαζόμαστε κάθε σταγόνα θετικής ενέργειας!Καλό μας μήνα λοιπόν με υγεια πανω απ όλα και καλο φθινοπωρο!!!!Παντα να περνατε ομορφα!!!!

pylaros είπε...

Καλώς ήλθες στο φτωχικό μου, καλή σου εβδομάδα αγαπητέ μου Skroutzako,


καλό Φθινόπωρο

Ευχαριστώ

Γαβριήλ