Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μεγάλος Αδελφός

                                                             ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ 

                                                                Ο μεγάλος αδελφός

…μια πολύ σοβαρή ένδειξη για τις σκοτεινές προθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του κώδικα διατροφής  που αναμένεται στο προσεχές μέλλον να ισχύει, είναι η προσπάθεια να διατηρήσουν τον ανθρώπινο οργανισμό ανίκανο να αντισταθεί στις ασθένειες. Σκοπός των φαρμακευτικών εταιριών, είναι να υπάρχουν και να εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα διάφορες ασθένειες ή επιδημίες ώστε το ανθρώπινο αγοραστικό κοινό του πλανήτη συνεχώς να έχει προβλήματα υγείας, όντας διαρκώς προβληματικό και άρρωστο, ώστε να μπορεί συνεχώς να τις έχει ανάγκη και ν’ αγοράζει από αυτές φάρμακα.
Για τις πανίσχυρες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες ο μόνος εχθρός που απειλεί τα υπέρογκα κέρδη τους είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής των ανθρώπων. Ο Κώδικας θα απαγορεύει τη χρήση θρεπτικών ουσιών όπως βιταμίνες και μέταλλα, χαρακτηρίζοντάς  τις ως τοξίνες, πολλά από τα θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες  όπως η Α, Β, C,  ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο προβλέπεται να ανακηρυχτούν παράνομα σε θεραπευτικές δοσολογίες.
Τα περισσότερα ζώα και πτηνά που θα χρησιμοποιηθούν για τη διατροφή, ενδέχεται να υποβάλλονται σε αγωγή με αντιβιοτικά και ορμόνες των οποίων η χρήση θα καταστεί υποχρεωτική. Θα επιτρέπεται σε μεγάλο ποσοστό η συσσώρευση αφλατοξίνης  στο γάλα, που πρόκειται για την δεύτερη ισχυρότερη καρκινογόνο ουσία  η οποία παράγεται σε ζωικές τροφές…  

Από το Δια(σ)τροφικός Κώδικας  Alimentarius,
Εφημερίδα Η Βοή της Πυλάρου
Της Κατερίνας Ραυτόπουλου

                                                                  H ΕΛΠΙΔΑ! 

                                                             Γαβριήλ  Παναγιωσούλης

14 σχόλια:

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Αγαπητέ Γαβριήλ καλησπέρα από το σπίτι μου μετά από δύο μήνες απουσίας. Να τα πιστέψεις γιατί
βγήκαν επιστήμονες και κατήγγειλαν πολλά για τις φαρμακοβιομηχανίες. Από τους λαούς εξαρτάτε όμως αν θα τους το επιτρέψουν. Οι ναζί ξαναχτυπούν με σύχρονες μεθόδους. Οι λαοί πρέπει να σηκωθούν απ' τους καναπέδες και να τους πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Καληνύχτα.

Dennis Kontarinis είπε...

Φίλε μου είναι αλήθεια δυστυχώς. Το κεφάλαιο μας χρησιμοποιεί για να αυξάνει τα κέρδη του.
Συνεργάτες οι γιατροί που όταν τους επισκεφτείς αμέσως σε γεμίζουν συνταγές για χάπια και σιρόποια.
Έχουμε καταντήσει πειραματόζωα.

pylaros είπε...

Αγαπητή μου κ. Δώρα καλώς ηλθες στο σπιτικό σου,

Το θέμα αυτό όπου αντίγραψα από μια Κεφαλονίτικη εφημερίδα, μπορώ να δώσω μια εξήγηση σύμφωνα με τις εντυπώσεις που είχα εγώ ο ίδιος όταν ζούσα σε μια εποχή όπου μεγάλωσα τότε που δεν υπήρχαν καθόλου, μα καθόλου φάρμακα.
Η μάνα μου για τον πονόδοντό της έβραζε ρίγανη, έκανε αλοιφή κι έτριβε τα ούλα της. υπόφερε μέρα νύχτα, όχι δεν υπήρχε ασπιρίνη.
Δυο αδέλφια του Πατέρα μου πέθαναν δίπλα μας από χτικιό, και οι δυο μπροστά στα ματια μου. ¨οχι δεν υπήρχε φάρμακα τίποτα. Ο κουρέας του χωριού με μια τανάλια αφού σου έδινε ενα ποτήρι τσίπουρο σου έβγανε το δόντι. Τα γουλιά κάτω απ τις μασχάλες μας, πίσω από τ' αυτιά μας ξεφυτρωναν κάθε μέρα από την αβιταμίνωση. οι βελανίδες μας πρησμένες
Η σύφιλη είχε αφίσει μουγκό έναν πρώτα ξάδερφο, από εντερικά πέθανε μια αδελφή μου 2 χρονών.
όχι δεν υπήρχαν φάρμακα, παρα μόνο ξώρκια, ή καμένος λιναρόσπορος για κομπρέσες στο στήθος, ή βεντούζες, η ιλαρά ο κοκύτης η ανεμοβλογιά σκότωνε κάθε μέρα παιδάκια, πεθαναν πολοι φίλοι στο σχολείο, η Ελένη μια συμμαθήτριά μου από την πολυομιελίτηδα έμεινε σχεδόν παράλυτη.
Η Στάμω, ο Νίκος και τόσα άλλα παιδάκια του σχολείου μας πέθαναν από δυσαντερία, ο τριχοφάος, Αλωπεκια στην ημηρεσία διάταξη.
Μας άλοιφαν το κεφάλι με σκορδο κοπανιστό και μπαρούτι μαύρη, οι χιονίστρες τον χειμώνα πλήγωναν τα πόδια μας πρηζόταν τα δάχτυλά μας, ένα φάρμακο τα ούρα,
Μα και μια άλλη αρώστια ο άνθρακας, οι ανθρώποι έβγαζαν γουλια στον λαιμό και πέθαιναν, λέγανε ότι προήλθε απο τα ζώα.
οι μαγουλίτες μας άλοιφαν τα μάγουλα με μελάνι αυτό που φτιάχναμε από φύλλα παπαρούνας
Μια απομόνωση, όπως την περιγράφη ο κολομβιανός συγγραφέας Γαβριέλ Μάρκεζ στο 100 χρόνια μοναξιάς.

Φάρμακα τιποτα απολύτως τίποτα, μόνο αυτό το πράσινο οινόπνευμα.
Περιγράφω μια κατάσταση όπου την έζησα όπου μεγάλωσα, με ιλαρά και ανεμοβλογιά και κοκκλυτη, με αβιταμίνωση, με, με, με,




Η εντύπωση μου καλύτερα να υπάρχουν φάρμακα κι ας είναι αχρείαστα

ευχαριστώ

με αγάπη

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Φίλε Ντένη,
Παρακαλώ διάβασετην απάντηση που δίδω στην αγαπητή μας Δώρα,


ας υπάρχουν φάρμακα κι άμα δεν θέλεις δεν τα παίρνεις.

Αυτό συμβαίνει πολλες φορες σου συνταγολογούν φάρμακα για ψύλου πήδημα
πράγματι είναι εμπόριο.
Όμως έζησα σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν καθόλου φάρμακα τίποτα απολύτος.
Τότε τρέχαμε στις μάγισες και στα ξωρκια στους παπάδες κι εκκλησίες, σε πρακτικούς κομπογιανίτες οι ανθρώποι πέθαιναν σαν μαρουλοφυλλα.
Μα κι αυτές οι βδέλες για αφαίμαξη σου τις βάζανε στο λαιμό, κι αυτές έπιναν


την καληνύχτα φίλε

Γαβριήλ

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Κύριε Γαβριήλ καλημέρα. Επέτρεψέ μου να επανέλθω γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Βεβαίως όλα αυτά που περιγράφεις τα έχουμε ζήσει, αλλά από εκεί ως το να δημιουργούν ασθένιες για να πουλούν τα φάρμακά τους τα μονοπώλια είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η φυματίωση σκότωνε κόσμο αλλά σε σύγκριση με το έιτζ, που δημιούργησαν οι πολυεθνικές από το πράσινο πίθηκο είναι κατά εκατομμύρια περισσότεροι. Ξέρει κανείς τί τρώμε και τί αναπνέουμε με αποτέλεσμα να πεθαίνουν οι άνθρωποι από καρκίνο; Τα μικρόβια που κυκλοφορούν στα νοσοκομεία και πεθαίνουν οι ασθενείς αφού οι εγχειρήσεις επέτυχαν. Και τόσα άλλα που δεν έχουν τέλος. Συμπέρασμα, φάρμακα ναι αλλά όχι στα χέρια των πολυεθνικών, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και όχι ο ανθρωπος. Σας χαιρετώ απο τον ωραίο Μόλυβο που η φύση τους μοσχοβολάει άνοιξη. Αλλωστε απ' αυτή την Ελληνική φύση, ο Ιπποκράτης άρχισε να κατασκευάζει τα πρώτα φάρμακα, που σας διαβεβαιώνω πολλά απ τα σημερινά βασίζονται στις δικές του ανακαλύψεις.

Dennis Kontarinis είπε...

Φίλε Γαβρίλη καλή σου μέρα.
Μελέτησε προσεχτικά αυτά που σου λέει η Δώρα.
Νάσαι καλά.

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Δώρα,

Η ζωή μας είχε δυο όψης, μια που την έζησα και μεγάλωσα χωρίς να υπάρχει καμία ευκολία, κανένα φάρμακο, θυμάμαι κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με την ανεμοβλογιά για να μην κολλήσω τους άλλους, σε μια απομόνωση για εβδομάδες, με την Ιλαρά για να μην βλέπω φως, δεν υπήρχε τίποτα. Σήμερα υπάρχει και η άλλη όψη με πληθώρα φαρμάκων.
Όλα όμως είναι πειραματικά, όλα αυτά δεν μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο αθάνατο. Ας σκεφτούμε ότι και οι γιατροί άνθρωποι είναι αν ήξεραν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων δεν θα πέθαιναν ποτέ!
Το ότι οι αρρώστιες είναι επίτηδες φτιαγμένες από τον άνθρωπο για να πωλούν φάρμακα, τι να πω είναι λιγάκι δύσκολο να το πιστέψω.
Όμως σήμερα οι μοντέρνοι ιατροί σε μια σου επίσκεψη σε ρωτούν για τα συμπτώματα κάθε σου κουβέντα την γράφουν στο λαπ-τοπ και σύμφωνα με τις ερωτο-αποκρίσεις σου χορηγούν τα φάρμακα, όχι με συνταγή αλλά στέλνουν ε-μαιλ στο φαρμακείο σου, εκεί σ’ έχουν γραμμένο. Οι παλαιές εξετάσεις με οικογενειακούς γιατρούς τείνουν να είναι σπάνιο είδος.

Σήμερα πάλι χιόνισε, το χιόνι στην αυλή μου στην σκεπή του σπιτιού είναι ένα μέτρο, το πρώτο στρώμα έχει γίνει πάγος, δύσκολο να καθαριστεί, οι δρόμοι τα πεζοδρόμια παγωμένα και το χειρότερο δεν Υπάρχει αλάτι.
Ακούστε κι αυτό ένα πλοίο φόρτωσε 400.000 τόνους αλάτι από το Μέιν για να το φέρει στη Νέα Ιερεσέυ, Νέα Υόρκη, οι λιμενεργάτες δεν του επιτρέπουν να προσεγγίσει γιατί δεν έχει αμερικανική σημαία. Θεωρείται εσωτερικό δρομολόγιο!

Να έχετε μια καλή μέρα.
Γαβριήλ

Νίκος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
pylaros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Νίκος είπε...
Γαβρίλη, γεια σου,
Νομίζω ότι είναι αδύνατο η απεριόριστη
επιδίωξη του ατομικού συμφέροντος, να μην
έρχεται σε σύγκρουση με το συμφέρον
του κοινωνικού συνόλου.
Όλες αυτές οι πλευρές των μεγάλων επιχειρήσεων
δεν προωθούν μονάχα την πώληση
των εμπορευμάτων, αλλά είναι μέρος της μηχανής που διαδίδει την απετούμενη ιδεολογία
και ψυχολογία για τη διατήρηση
των εκμεταλλευτικών δυνάμεων.
Επιστημονική έρευνα και πρόοδος; Ναι.
Οχι όμως καπιταλιστική εκμετάλλευση
της επιστήμης.
19 Φεβρουαρίου 2014 - 4:18 μ.μ.

pylaros είπε...

Φίλε Νίκο,
Πιστεύω κι εγώ σε αυτό όπου γράφεις:
(Επιστημονική έρευνα και πρόοδος; Ναι.
Οχι όμως καπιταλιστική εκμετάλλευση
της επιστήμης.)

Ευχαριστώ

χαιρετισμούς Caroline

Gabriel

Ανώνυμος είπε...

A propos of Codex Alimentarius
Μου φαίνεται πως to άρθρο από την Βοή της Πυλαρου που αναδημοσιεύει μερικώς ο Γαβριλης εδώ, αναπαράγει μια από τις διαφορές παραπλανητικές μυθοπλασίες και τερατολογίες (στα αγγλικά "hoax" η "urban legend", στα Ελληνικά κοινώς "κοτσάνες" η "αρλούμπες" η "μπαρούφες" η "μπούρδες" η "περιαστικοί μύθοι") που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για πολλά θέματα και αναμιγνύουν ψήγματα αλήθειας με χονδροειδείς μύθους.
Ο Codex Alimentarius έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και είναι προϊόν διεθνών διαβουλεύσεων για τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρούν τα τρόφιμα για λογούς υγιεινής, π.χ. επιτρεπτά κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, επιτρεπόμενα συντηρητικά, χρωστικές ουσίες, υποχρέωση αναγραφής των συστατικών στην συσκευασία, κλπ. Η πρακτική σημασία του Κώδικα, πέραν του ότι αποτελεί μια αποθήκη των επιστημονικών γνώσεων παγκοσμίως στο θέμα της ασφάλειας των τροφίμων, είναι ότι χρησιμοποιείται συχνά για την διευθέτηση διενέξεων στο διεθνές εμπόριο τροφίμων, π.χ. η Ελλάδα (και η Κεφαλονιά) εξάγει πολλά ψαριά από τις ιχθυοκαλλιέργειες: αν οι χώρες που τα εισάγουν (κάτω από την πίεση των δικών τους παραγωγών που θέλουν να αποφύγουν το ανταγωνισμό από τα Ελληνικά ψαριά) προσπαθήσουν να εμποδίσουν την εισαγωγή ψαριών από την Ελλάδα με την δικαιολογία ότι δεν τηρούν δεδομένους υγειονομικούς όρους, η Ελλάδα μπορεί να προσφύγει στους διεθνείς Οργανισμούς/διαιτησιες και μπορεί να δικαιωθεί αν αποδείξει ότι τα εξαγόμενα ψάρια τηρούν τις προδιαγραφές του κώδικα, κ.ο.κ. για τα φρουτολαχανικά, λάδι, φέτα, κλπ.
Δια της εις άτοπον απαγωγής μπορεί κανείς εύκολα να δει το λανθασμένο των ισχυρισμών του hoax: αν ήταν αληθινά αυτά που γράφει, τότε (α) οι συνωμότες του Κώδικα θα είχαν την επιθυμία να αυτοκτονήσουν αφού και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους θα τρωγανε τα βλαβερά τρόφιμα που περιγράφει και, φυσικά, άμα χτυπήσει επιδημία από τις ασθένειες που υποτίθεται πως προάγει, αυτοί η ίδιοι θα κινδυνεύουν να πέσουν θύματα, και (β) οι "συνωμότες" του Κώδικα έχουν αποτύχει παταγωδώς στο σκοπό τους να βλάψουν την υγεία των ανθρώπων και να μειώσουν το πληθυσμό της γης δεδομένου ότι από τότε που άρχισε να εφαρμόζεται, ο παγκόσμιος πληθυσμός παραπάνω από διπλασιάστηκε (από 3 δις το 1960 στα πάνω από 7 δις σήμερα και προβλέπεται να φθίση στα 9-10 δις μέχρι το 2050) ενώ η υγεία έχει βελτιωθεί και ο μέσος Όρος ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά.
Νίκος (Ρώμη, Ιταλία)

δημήτρης είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Γαβριήλ,
Δεν με εκπλήσει καθόλου. Ο ανθρωπος μπορεί να είναι το πιό τέλειο κατασκεύασμα της δημιουργίας αλλά συνάμα είναι και το πιό άγριο θηρίο της φύσης διότι από καταβολής τρώει την ίδια του την σάρκα αφού πάντα προσπαθεί με οτιδήποτε τρόπο να εκμεταλευθεί και τέλος να καταστρέψει τον συνανθρωπό του.
Κλείσε τα μάτια σου και σκέψου.
Ανέκαθεν και ακαταπαύστως σε κάποια γωνιά της γης ο ένας ανθρωπος σκοτώνει τον άλλον άνθρωπο!!! Μπορείς να προσθέσεις
τίποτε άλλο??? "Case is closed" που λένε και οι Αγγλοσάξωνες!...

pylaros είπε...

Αγαπητέ μου Δημήτρη,

Τι άλλο να προσθέσω εκτός του ότι είμαστε όλοι άνθρωποι με διαφορετική νοητικότητα ο κάθε ένας μας ,
για ένα κοινό θέμα ο κάθε ένας το εξηγεί σύμφωνα με like and dislike
όμως όπως λες κι εσύ "Case is closed"
ευχαριστώ
χαιρετισμους

Γαβριήλ