Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μια φορά κι έναν καιρό

Επιστολή δημοσιευμένη στην Ελληνική εφημερίδα Νέας Υόρκης, Εθνικός Κήρυξ, έκδοση Σαββατοκύριακου 20-21 Μαρτίου 2010


Μια φορά κι έναν καιρό, έτσι αρχίζουν πάντα τα παραμύθια και οι αθώοι ακροατές, σε αυτή την περίπτωση οι έλληνες με ανοιχτό τον στόμα περίμεναν τη συνέχεια. Πίστευαν λοιπόν στο παραμύθι ότι, όταν μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σιγουρευτούν τα σύνορά μας, μια και θα έχουμε τις πλάτες των Γερμανών ή και των άλλων εταίρων μας της Ε. Ε. δηλαδή οι γείτονές θα φοβόταν και θα σταματούσαν τις παραβιάσεις εναέριες ή και από θαλάσσης.

Έτσι όταν μπήκαμε μας έδωσαν επιδοτήσεις για την αγροτιά μας, για την κτηνοτροφία, για κοινωνικά έργα, διανοίξεις οδών, δρόμων, αλλά τότε κυριάρχησε όχι η φιλοπατρία, ούτε το κοινό καλό, αλλά ένας πρωτόγονος ατομικός δρομέας πλουτισμού από τους έχοντες τα ηνία λες και η χώρα βρισκότανε υπό ξένη κατοχή μια διαφθορά, με ψεύτικες δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων, ξέχασαν τα εθνικά θέματα, καλέ η κόκκινη σημαία με την ημισέληνο έφτασε απέναντι απ το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αλλά πάλι, σκεφτείτε ίσως να ήταν αρχαιολάτρες και ήρθαν να θαυμάσουν, να πάρουν φωτογραφία τον αρχαίο ναό.

Η απότομη αυτή αλλαγή στον εύκολο δανεισμό, χωρίς πολλές φορές να υπάρχουν υποθήκες έφερε έναν ανήθικο ωχαδερφισμό, μια διαφθορά από τους έχοντας και κατέχοντας, με την φιλοσοφία ας περνάω εγώ καλά σήμερα και άσε την πατρίδα, αυτή είναι για τους κουτούς. Και διερωτώμαι, άρα τι άλλο πρέπει να συμβεί ώστε ο έλληνας να πάψει να είναι αφελής;

Πότε επιτέλους θα πιστέψει ότι το μέλλον και η ελευθερία του ιδίου, η ακεραιότητα της Ελλάδας, είναι μόνο στα χέρια του. Οι υπόλοιποι παίζουν ο κάθε ένας το παιχνίδι του, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.

Θα πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τα τόσα πολλά χρόνια που υποφέραμε υπό ξένη κατοχή, χιλιάδες τα χρόνια, ο αφελληνισμός των κατοίκων της χερσονήσου του Αίμου κράτησε πολλούς αιώνες, είμαστε καινούργιο κράτος μας λείπει η πίστη στην πατρίδα, η φιλοπατρία πρώτα και μετά η ατομική μας καλοπέραση.
Μπήκαμε στο ευρώ, πάψαμε να δουλεύουμε, οι χειρονακτικές εργασίες ακατάδεχτες, τις δώσαμε σε αλλοδαπούς, το κεφάλαιο θέριευε, τα μπαρ, τα ουίσκι, τα αμάξια, τα καταναλωτικά δάνεια πλήθυναν,

Αποτέλεσμα λέτε να χάσουμε την εθνική μας ταυτότητα και την εδαφική μας κυριαρχία; Μετά, όσο έρανο και να κάνουν οι έλληνες του εξωτερικού για να βοηθήσουν την πατρίδα όλα τα χρήματα θα πάνε για την ξένα επιτόκια. Άρα μηδέν εις το πηλίκο. Τουλάχιστον ας μας γίνει μάθημα για τα επόμενα κακά που μας έρχονται, όπως η εδαφική αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, και να εδραιωθεί ένα πιστεύω ότι μόνο στα ελληνικά μπράτσα πρέπει να βασίζεται η πατρίδα, το έθνος.

Γαβριήλ Παναγιωσούλης,
Μπρονξ
ΝΥ

12 σχόλια:

Αστοριανή είπε...

Γαβρίλη μου,
ναι, το διάβασα και στον Ε.Κ.

Όπως είδα ότι μια κάποια στατιστική να λένε οτι πολύ πρόσφατα αγοράστηκαν καμια εικοσαριά "πόρσσε"!!! τ΄ακριβότερα αυτοκίνητα! (βέβαια στην ελλαδίτσα μας, εννοώ...)
Τί να λέω? 'εμαθα κι εγώ να βάζω ένα σωρό αποσιωπητικά, όταν δεν θέλω να γράφω εκείνα που αισθάνομαι (και που πρέπει, αλλά...)

Να είστε όλοι καλά,
Γαβρίλη μου,
Υιώτα

Μηθυμναίος είπε...

Μήπως τελικά η δύναμή μας είναι μες τις αδυναμίες μας;

… ας βάλω κι εγώ αποσιωπητικά σα τη Υιώτα, τι άλλο να πω… (πάλι αποσιωπητικά)

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Υιώτα,

Εμείς απο μακριά βλέπουμε την Ελλάδα διαφορετικά,
αλλά μόνο σχολιάζουμε από αγάπη, για τη γενέτειρα γη..
Ευχαριστώ

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Grecia desde lejos nos parece una maravilla, γιαυτό γράφουμε γι'αυτήν.

τα αποσιωπητικά είναι κουκίδες αναμονής μα και θαυμασμού.

ευχαριστώ

Γαβριήλ

Dennis Kontarinis είπε...

Φίλε Γαβρίλη.
Πάνω σ' αυτή την επιστολή σου τα είπαμε προφορικά
Να συμπληρώσω ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός που όχι μόνο δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά τα επαναλαμβάνουμε και πιό....χοντρά
Νάσαι καλά
Ντένης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γαβρίλη πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις στην ανάρτηση σου .Ομως θέλω να σε πληρωφορήσω,ότι ο λαός γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει.Δεν ξέρει όμως με ποιόν τρόπο να αντιδράση η δεν έχει βρεί ακόμη τον τρόπο. Όσο για τους κυβερνώντες αυτοί δεν ενδιαφέρονται τάχουνε μιλιμένα εξηγημένα ...με τους προστάτες μας και κοιτάζουν μόνο το δικό τους συμφέρον.Εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεπουλήσει όλα τα ιερά και όσια μας από ιστορία ,γλώσσα αρχαιότητες ....μέχρι και βραχονισίδες και ποιός ξέρει και τι άλλο θα δώσουν...Χαιρετώ Κατερίνα.

pylaros είπε...

Ξέρεις φίλε Ντένη, Εμείς οι Έλληνες, είμαστε δυο τεμάχια, αυτοί που 'τάχουν' και εμείς που δεν 'τάχουμε'.
Αυτοί που 'τάχουν' διαμεράζουν αναμεταξύ τους την κληρονομιά της Πατρίδας, Εμείς που δεν 'τάχουμε' είμαστε απλούστατα οι θεατές

Ευχαριστώ
Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Κατερίνα, συμφωνώ, με ότι γράφεις, αλλά όσο πιο μακριά βρίσκεσαι τόσο πιο πολύ αγαπάς τη χώρα που γεννήθηκες, μα και τόσο πιο πολύ βλέπεις τη θέση της στην παγκόσμια σκακιέρα τα λάθη των εχόντων τα ηνία, τους εχθρούς της, που την περιτριγυρίζουν, εκτονώνεις την ανησυχία σου με το να τα γράφεις, ίσως κάποιος από αυτούς να τα διαβάσει...

Ευχαριστώ
Γαβριήλ

Μαριάνθη είπε...

Γεια σου κ. Γαβριήλ.
Δυστυχώς πολύ φοβάμαι πως θα μας πιάσουν αν ήδη δεν έχει γίνει στον ύπνο. όλα στο ξεπούλημα. μόνο τα ακριβά τζιπ μας νοιάζουν...

pylaros είπε...

Καλώς μας ήλθες αγαπητή μου Μαριάνθη,

Μια παλιά παροιμία λέει ότι πολιτικός είναι εκείνος που προβλέπει 10 χρόνια μπροστα.

Στην πατρίδα αυτό μας λείπει...
Ευχαριστώ

Γαβριήλ

stavros είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=hO1TJKXoZtc

Γαβριήλ,
το σχόλιο μου αυτό το video!!!
Γίναμε πάλι το Νο8.
Ας το δούνε όσοι δεν τα "έχουν"
Να τα θυμηθούμε λίγο!!
"Το γιο σου μην τον λησμονάς......,"

pylaros είπε...

Γεια σου αγαπητέ μου Στεύρο, είδα άκουσα τις (φάμπρικες) είδα της φώτο, μιας περασμένης εποχής, αυτά που δεν ξεχνιώνται.

Ευχαριστώ

Γαβριήλ