Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καλωσόρισμα 2013


 Καλωσόρισμα  της πρωτοχρονιάς και του καινούργιου χρόνου 2013.

Ξαναγύρισα  στα μονοπάτια της νιότης, παρέα μου το ημίφως, το παλιό κασετόφωνο, η τραπεζαρία  κάπως απομακρυσμένη  μοναχική, οι κασέτες με τα τραγούδια αυτά που μαζί ερωτευμένος έπλαθα όνειρα, το ακομπανιαμέντο της μπύρας και μεζέδες, και φυσικά της γυναίκας, γύρισε μέσα μου ο άνθρωπος, η ταπεινότητα, ο έρωτας και τα όνειρα μαζί με τους τραγουδιστές της τότε εποχής, μέχρι που ξημέρωσε... το 2013
Ευχαριστώ το Θεό, ήταν μια από τις
 καλύτερες πρωτοχρονιές, όχι δεν το είχα προμελετήσει ήρθε μόνη της, ταπεινή, αυθόρμητη, ανθρώπινη, αγαπημένη, γεμάτη αναμνήσεις, έρωτες,  που μέχρι σήμερα αντέχουν μας βρήκε μαζί με την γυναίκα,    acompañadoς   de  las canciones de los  cantantes de aquella época.
Πρέπει να εξηγήσω ότι κάθε πρωτοχρονιά το έχουμε οικογενειακή παράδοση να την εορτάζουμε στο σπίτι. Ήμασταν 14 άτομα, να καλωσορίζουμε τον καινούργιο χρόνο ανοίγοντας σαμπάνια μαζί, όλοι μαζί.     
Τα άλλα μέλη της οικογένειας στο σπίτι είχαν στα
CD μοντέρνες μουσικές, άλλοι είχαν ανοιχτή την τηλεόραση την Ελληνική, άλλοι την εδώ περιμένοντας τα μεσάνυχτα να πέσει το μήλο. 
Kι εμείς παράμερα τραγουδούσαμε τα τραγούδια του Fernando Valades,
Daniel Santos, Vicente Fernández,

Και του χρόνου φίλοι και φίλες να είμαστε καλά,  Χρόνια σας πολλά, με υγεία και χαρά.



Σκέπτομαι πόσο λίγο χρειάζεσαι για να αισθανθείς ευτυχισμένος, να βάλεις μπροστά τη μηχανή της μνήμης, μια ζεστή θαλπωρή, μια ρομαντική μουσική, αυτή που άκουγες όταν καρτερούσες, με ένα ποτό που γίνανε δύο, τρία… και την απαραίτητη παρουσία της γυναίκας, τότε ξανά-γίνεσαι νέος, όμως  μέχρι να ξημερώσει! Μετά βγαίνει ο ήλιος και φέρνει την πραγματικότητα.     

Γαβριήλ Παναγιωσούλης    




12 σχόλια:

Μαριάνθη είπε...

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΩΡΑΙΟ, ΤΡΥΦΕΡΟ ΩΣΑΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΘΑΛΠΩΡΗ . ΠΟΛΛΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΓΑΒΡΙΗΛ.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ακόμα κι αν η ταυτ΄'οτητα λέει άλλα,εσύ πάντα θα αισθάνεσαι νέος γιατί έχεις όλα αυτά που ονειρεύτηκες κι εξακολουθείς να θυμάσια και να ονειρεύεσαι!
Κι αυτό για μένα είναι σημαντικό αγαπητέ Γαβρίλη και σου εύχομαι να μη το στερηθείς ποτέ.
Την αγάπη μου και τις ευχές μου για ένα όμορφο και με υγεία 2013,για σένα κι όσους αγαπάς.
Με εκτίμηση
Χαρά

Μηθυμναίος είπε...

Τι να σου πω τώρα εγώ, φίλε μου, και τι να σου γράψω, αφού πολλές φορές κάτι τέτοια συμβαίνουν και σε μένα… Πώς να μη σε νοιώσω…
Έτσι, στην τύχη πολλές φορές, μπορεί ν’ ακούσω ένα τραγούδι από εκείνα κι αμέσως –αν θέλεις το πιστεύεις– μου έρχονται μαζί με τις αναμνήσεις και δάκρυα στα μάτια. Κι αναπολώ εκείνα τα ανέμελα χρόνια. Γιατί άραγε να μας συμβαίνει –τόσο έντονα– αυτό με το πέρασμα των χρόνων; Κάθε τραγούδι και μια στιγμή, κάθε στίχος και μια ανάμνηση… Γι’ αυτό –ήταν μια τέτοια στιγμή– έφτιαξα το blog Añoranzas, Remembranzas y Recuerdos de Venezuela (http://straven.blogspot.gr/)

Μέσα απ΄την καρδιά μου σου εύχομαι να είσαι καλά και να επαναλαμβάνεις τέτοιες στιγμές αξέχαστες.

P.D. Quiero agradecerle a Dios por haberte puesto en mi vida como amigo!!!

Ρισσιάνα είπε...

Αγαπητέ μου Γαβριήλ σε καλημερίζω.
Με πολύ όμορφα λόγια καλοσωρίζεις
την καινούργια Χρονιά.Κι εγώ λιγάκι
καθυστερημένα(χθές επέστρεψα από
Βιέννη), εύχομαι σε σένα και στην
οικογένειά σου, ο Καινούργιος Χρόνος να είναι ευτυχισμένος, χαρούμενος,ειρηνικός και προ πάντων γεμάτος υγεία.Το που γιορτάζει κανείς δεν έχει σημασία,
αν είναι στο σπίτι η κάπου αλλού, αρκεί να είναι με τ αγαπημένα του
πρόσωπα. Αυτό είναι σημαντικό.
Ας είναι ευλογημένοι κι αυτοί που
με την τεχνολογία τους, μας προσφέρουν την δυνατότητα με χίλιους τρόπους να επικοινωνούμε με τους δικούς μας που είναι μακρυά.
Χαιρετισμούς πολλούς με αγάπη
Ρισσιάνα

Αστοριανή είπε...

...
Καλή Χρονια,
Φίλε μας, ...πολύτεκνε!

Μια ακόμη χρονιά, με υγεία, είναι το παν!

και του Χρόνου, με Αγάπη.

Χαιρετισμούς κι ευχές,
Υιώτα και Δημήτρης, ΝΥ

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Μαριάνθη, όπως λέω κι εγώ ξανααισθάνθηκα άνθρωπος, νέος, ταπεινός χωρίς προβλήματα, χωρίς έγνοιες.

Ευχαριστώ
σας εύχομεθα καλή Χρονιά

Γαβριήλ & Ο.

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Χαρά, Αχ! αυτή η ταυτότητα, λέει τα μυστικά μας, αλλά δεν βοηθά σατην καθημερινότητα της ζωής μας.

Οι σκέψεις και οι αναμνήσεις έρχοντε έτσι απότομα όταν το περιβάλλον είναι κάπως παρόμοιο με αυτό που κάποτε έζησες, μετά φεύγουν πετούν στο διάστημα, στο μεταξύ πρόλαβες και ξανά έζησες την μαγία της νιότης κι αυτό όσο κρατούσε η νύχτα...

Ευχαριστώ και σου εύχομαι χρόνια πολλά.

με αγάπη

Γαβριήλ

pylaros είπε...

καλησπέρα από μια παγωμένη αλλά ηλιόλουστη Νέα Υόρκη, φίλε Στράτο.

Ξέρεις καμιά φορά όταν έχεις ζήσει σε άλλους πολιτισμούς έτσι απότομα σε πιάνει μια απορία και τσιμπάς τον εαυτόν σου να δεις αν είσαι συ ο ίδιος, ή σε συνεπαίρνει η νοσταλγία παρέα με το πιοτό και το κασετόφωνο και ξαναζείς τα περασμένα. Όχι ότι το έχεις προσχεδιάσει αλλά έρχεται μόνο του, είναι κομμάτι του εαυτού σου, της νιότης και των αναμνήσεων, κομμάτι που σε ακολουθά έως το τέλος.

Θυμάμαι ότι έβανα τραγούδια στην "Ροκόλα" καφετέριας έπινα το ποτό μου καθόμουν ώρες ολόκληρες πλάθοντας όνειρα και βλέποντας τα κορίτσια, φυσικά όταν ήμουν μπαρκάδος σε βαπόρι, αλλά όπως λένε η νιότης υπάρχει μόνο μια φορά.

Σε ευχαριστώ φίλε, επισκέφθηκα το Añoranzas, Remembranzas y Recuerdos de Venezuela (http://straven.blogspot.gr/)
Δεν θυμάμαι νομίζω ότι σχολίασα κάτι, κατα το άλλο που λες (Quiero agradecerle a Dios por haberte puesto en mi vida como amigo!!!
στην ζωή όλα είναι τυχερά, ή ας το πούμε κι αλλιώς, προγραμματισμένα, ή συμπτωματικά πάντως κι εγώ πρέπει να ευχαριστώ το Θεό για την εξέλιξη αυτή.
Muchas gracias
saludos
Gabriel

pylaros είπε...

Χρόνια πολλά αγαπητή μου Ρισσιάνα.

Αυτές τις χρονιάρες μέρες καμιά φορα νοσταλγείς τα περασμένα και σου είναι αδύνατο να συγκρατήσεις τις αναμνήσεις, τότε που η νιότης είχε το πρώτο χέρι, έρχονται αυθόρμητα σε συνεπαίρνουν, τα υπολοιπα είναι ιστορία.

Ελπίζω στην Βιέννη να άκουσες την συμφωνική ορχήστρα αν θυμάμαι καλά είχε εδώ κατευθείαν ανταποκριση την 1 του Γενάρη. Βλέποντάς την για τον Γιόχαν Στράους με πήρε ο ύπνος, οπότε μην με παρεξηγήσεις αν λανθάνω σε κάτι.

και πάλι καλή χρονιά
με αγάπη

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Καλή Χρονια σε Εσάς αγαπητή μου Υιώτα, Δημήτρη και οικογένειά σας.


Έκανα ότι ήταν δυνατό να ξαναζήσω το παρελθόν και για λίγες ώρες το πέτυχα-με

Ευχαριστώ για τις ευχές σας

Χρόνια πολλά,

με αγάπη

Γαβριήλ

Dennis Kontarinis είπε...

Ωραίες οικογενειακές στιγμές φίλε Γαβρίλη.
Νάσαι πάντα καλά και να τα ζεις έτσι όμορφα και ωραία.

pylaros είπε...

Φίλε Ντένη,

Ευχαριστώ για τις ευχές σου, πολλές φορές αυτά συμβαίνουν (οι αναμνήσεις) και ξαναζούμε τα περασμένα,

χαιρετώ σε

Γαβριήλ