Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μας κοροϊδεύουν

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 1940
 Κοιμήθηκα δύο το πρωί διαβάζοντας Μακρυγιάννη. Στις τρεις και μισή μια φωνή μέσα απ’ το τηλέφωνο  με ξύπνησε: «έχουμε πόλεμο» Τίποτε άλλο, ο κόσμος είχε αλλάξει: 
 Λόγια του Γιώργου Σεφέρη
Αυτά ήταν τότε:
 *************************************
Το  επόμενο   είναι από τη Σημερινή εποχή.   


6 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές φίλε Γαβρίλη,τα σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα. Δυστυχώς όλα όσα έρχονται εδώ είναι αυτά που δεν περνάνε στην Ελλάδα.
Nα σου επιστήσω την προσοχή σου στα προϊόντα της εταιρεία Sirob.
Μην τα αγοράζεις ποτέ. Τα χειρότερα όλων.
Νάσαι καλά.

pylaros είπε...

Φιλε μου Ντενη,

Άμα δεν πάθεις δεν μαθαίνεις,
δυστυχώς τα Ελληνικά προϊόντα τα νοθεύουν (όχι όλα) χωρίς ντροπή ούτε βάζουν το χέρι στην καρδιά.

χαιρετώ

Γαβριήλ

Δώρα Γιαννάκου-Παρίση είπε...

Εμεις οι παλιότεροι ή τα έχουμε ζήσει ή έκούσει από αυτούς που τα ζήσανε, γι' αυτό ξέρουμε τι σημαίνει Ναζισμός και φασισμός και κρατάμε αυτή τη στάση. Δυστυχώς όμως οι κρατούντες φρόντισαν να μην τα διδαχτούν οι νέες γενιές, ή να τα διδαχτούν απ' τη μεριά των δοσίλογων και γι' αυτό τραβάμε αυτά που τραβάμε.
Όσο για τα ελληνικά προϊόντα κανείς δεν έχει πάρει καμιά μέριμνα και ποτέ.Στη Λέσβο έχουμε απ τα καλλίτερα ελαιόλαδα, πολλοί έμποροι Ιταλοί και Ισπανοί έρχονται το αγοράζοουν και το ανακατεύουν με τα δικά τους που είναι χάλια. Κι' όμως εδώ γυρίζω στα εσθιατώρια και τους λέω ότι στη Λέσβο δεν επιτρέπεται να τηγανίζετε με σπορέλαια, γιατί τα τα σπορέλαια καίγονται στους 80β, ενώ το ελαιόλαδο στους 300β. Έχουν αποφανθεί επιστήμονες γι' αυτό. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται,το κέρδος πάνω απ' όλα. Να σας διηγηθώ ένα περιστατικό. Με ανίψια μου τρώγαμε σ' ένα παραθαλάσσιο ταβερνάκι, όταν παραγκίλαμε γάυρο, του λέω δεν θα τον τηγανίσεις όμως μέσα στη γλίτσα , που λέω εγώ τα σπορέλαια, αλλά θα βάλεις τηγάνι με ελαιόλαδο και χρέωσέ το παραπάνω. Τα ανιψια μου όταν έφαγαν, μου λένε, θεία αυτό είναι άλλο πράγμα. Αυτά κάνουν κύριε Γαβριήλ τα μονοπώλεια με τις μίζες που πληρώνουν στους εμπόρους, διαφθείρουν συνειδήσεις. Σας χαιρετώ και καλό μήνα.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Στο βωμό του ξέρδους ξεπουλάνε και την ίδια τη μάνα που τους γέννησε,αγαπητε μου Γαβρίλη, δυστυχώς,τώρα αν αλλοι πιο πολιτικά συνειδητοποιημένοι ειναι υπεράνω κέρδους,δεν μπορώ να στο διαβεβαιώσω
Λυπάμαι για την κατάσταση που περιγράφεις,είναι απαράδεκτο να συμβαίνει
Πολλούς χαιρετισμούς με αγάπη

pylaros είπε...

Καλημέρα από τη Νέα Υόρκη αγαπητή μου κ. Δ. Γιαννάκου-Π

Οι τότε Έλληνες ήταν διαφορετικοί από τους νέους σημερινούς, δεν υπήρχαν τίποτε, ευκολίες, φτώχεια και όμως ήταν πατριώτες (εποχή του 40)

Όσο για το ελαιόλαδο της Λέσβου, μια φορά δεκαετία του 1960, εργαζόμουν στην Γουατεμάλα για ένα φεγγάρι σε εργοστάσιο ενός κυρίου το επώνυμπ Παπαχίος από την Λέσβο, μαζί με τον ανηψιό του Μολυβιάτης. Έκαναν εισαγωγή ελαιολάδου από την Μυτηλίνη SUPER NISA σε μια χώρα όπου το ελαιόλαδο θεωρείτο φάρμακο και το πουλούσαν στα φαρμακεία, σε μικρά, μικρά κουτάκια.

Όσο για σήμερα πολλά ελληνικά ελαιόλαδα έρχονται νοθευμένα, Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε άρθρο (ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ)
διότι το λάδι μάρκας Capatriti... δεν είναι αγνό, αλλά λιπώδες παρασκεύασμα προερχομένο από απομεινάρια φλουδιών και κουκουτσιών των ελιών, με σπορέλαιο.
ακολουθούν με το λάδι ΛΑΚΩΝΙΑ από Φιλιατρά Μεσηνίας... ότι το δείγμα είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με πηρηνέλαιο και σπορέλαιο που αποδυκνέίουν πάσης αμφιβολίας ότι το λάδι δεν είναι ούτε ΠΑΡΘΕΝΟ ούε απο ΕΛΙΕΣ... Από το περιοδικό ΕΣΤΙΑΤΟΡ.

Λέω κι εγώ το τι τρώμε εδώ προσπαθόντας να υποστηρίξουμε τα Ελληνικά προϊόντα.
Σας ευχαριστώ

πάντα με την εκτίμησή μου

Γαβριήλ



pylaros είπε...

Αγαπητή μου Χαρά,

Όπως γράφω και πιο πάνω τους έπιασαν οι αμερικάνοι ότι προωθούσαν προϊόντα νοθευμένα,
κι εγώ ο αφελής εξακολουθώ να σκέπτομαι και να περηφανεύομαι ότιακόμα και στην ξένη τρώμε Ελληνικά προϊόντα, έστω και με αυτό το λιθαράκι να βοηθήσουμε κάθε τι το Ελληνικό.

Είναι όπως το λες αγαπητή μου Χαρά, αυτοί ακόμα και την μάνα τους πωλούν για το κέρδος.
Αυτό που μου φαίνεται παράξενο είναι ότι κανεις δεν σκέρφτηκε ότι κάνουν κακό στον Ελληνισμό, στο κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό;

Τότε πως θα πάει μπροστά αυτό το έρημο το κράτος;

Ευχαριστώ να έχεις μια καλή εβδομάδα
πάντα με αγάπη
Γαβριήλ