Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Ανεβαίνοντας...
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά, πόσα ήταν 100, 200, χίλια, όσα και νάταν σταματούσα για μια αναπνοή φθάσαμε στην κορυφή, από κάτω μας οι κορυφές των δένδρων της ζούγκλας στο Εθνικό Πάρκο Τικάλ Γουατεμάλα, στο βάθος ξεχώριζαν άλλες πυραμίδες πάνω από τις θαλασσοπράσινες κορυφές των δένδρων…

Κι εμείς από εκεί ψηλά, θαυμάζαμε το μεγαλείο της φύσης μα και των ανθρώπων έστω κι αν ο αέρας μας ανέμιζε τα μαλλιά λες και ήταν άνοιξη, όμως για εμάς ήταν χειμώνας, 27 Δεκεμβρίου 2011. Αιώνιο καλοκαίρι στα μέρη αυτά…

Γαβριήλ Παναγιωσούλης

10 σχόλια:

Dennis Kontarinis είπε...

Με κάνεις να ζηλεύω φίλε Γαβρίλη με το υπέροχο ταξίδι που απόλαυσες.
Από τις φωγραφίες καταλαβαίνω ότι γνώρισες μέρη φανταστικά και έννοιωσες τους χαμένους πολιτισμούς, που πολλά χρόνια πριν έστελναν στον κόσμο τα μηνύματά τους.
Νάσαι καλά

Μηθυμναίος είπε...

Σας βλέπω στις φωτογραφίες να ανηφορίζετε ανάμεσα στο καταπράσινο τοπίο για να δείτε από κοντά τα απομεινάρια ενός σπουδαίου πολιτισμού και λέω πως είναι μια εμπειρία που σίγουρα δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Τι ωραία που είναι…

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχες φωτογραφίες αγαπητέ Γαβριήλ,ανέβηκες και τόσα σκαλοπάτια, μπράβο σου. Τα 200 σκαλοπάτια κάπως θα τ ανέβαινα, τα 1000 αποκλείεται, μου είναι πολλά. Ειδικά η φωτογραφία με την σύζυγό σου και με την κορούλα και εγγονούλα, τρισευτυχισμένος
φαίνεσαι.Πολύ πράσινο, μπορώ να
φαντασθώ τι ομορφιά αντικρύζει
κανείς όταν βρίσκεται σε τόσο
υψόμετρο. Νάσαι καλά, σε χαίρομαι.
Πολλούς χαιρετισμούς
Ρισσιάνα

Αστοριανή είπε...

...νομίζω αφού τ΄ανέβηκες... ποτέ δεν θα πεθάνεις!!!!!!!!

Υιώτα

pylaros είπε...

Φίλε Ντένη,

Αυτό που έλειπε ήταν η νιότη, όμως έστω κι έτσι πάλεψα και θαύμασα για μια ακόμη φορά τη φύσηγ...
Ανεπανάληπτο,

ευχαριστώ
χαιρετώ

Γαβριήλ

pylaros είπε...

και να φανταστείς φίλε μου Στράτο από πάνω από τα δένδρα πηδούσαν πίθηκοι, πουλιά κι άλλα ζώα,
ήταν μια όμορφη περιήγηση μπορώ να πω σχεδόν σε παρθένα μέρη...

Ευχαριστώ

χαιρετισμούς

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αγαπητή μου Ρισσιάνα, είπα κι εγώ πρέπει να ανεβώ τα σκαλοπάτια, είναι η μόνη ευκαιρία για να απολαυσω την απέραντη πράσινη ζούγκλα,

Μια φυσική εμεπειρία μακριά από τις πολυκοσμικές πολειτίες και τον συνωτισμό.

ευχαριστώ

χαιρετώ

Γαβριήλ

pylaros είπε...

Αχ!! αγαπητή μου Υιώτα,
Όταν βρίσκεσαι μπρος στον γκρεμό πρέπει να πηδήσεις, ε! αυτό έκανα κι εγώ, ωραίες πρωτόγονες εμπειρίες μακριά από τον συνωτισμό του πολιτισμού μας...

ευχαριστώ χαιερισμούς

Γαβριήλ

Ανώνυμος είπε...

Eίναι η πιο κρίσιμη περίοδος στο Δικαστήριο της Χάγης τώρα. Μη σταματάτε να το διαδίδετε παντού !

Τον Οκτώβριο του 1940, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να μπεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο . Ο Χίτλερ, εισέβαλε στην Ελλάδα (1941). Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε όσο καμία άλλη χώρα. Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα-άμεσο αποτέλεσμα της Γερμανικής λεηλασίας.

Η Γερμανία και η Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολλαρίων.
Ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει την υποχρέωση της Γερμανίας να πλήρωσει αυτό το χρέος και είχε δώσει οδηγίες να αρχίσει η διαδικασία πληρωμής του. Μετά το τέλος του πολέμου, η Συνδιάσκεψη των Παρισίων επιδίκασε στην Ελλάδα 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια για πολεμικές επανορθώσεις έναντι της Ελληνικής απαίτησης 14,0 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Ιταλία πλήρωσε στην Ελλάδα το μερίδιο της από το κατοχικό δάνειο. Η Ιταλία και η Βουλγαρία πλήρωσαν πολεμικές επανορθώσεις στην Ελλάδα, και η Γερμανία πλήρωσε πολεμικές επανορθώσεις στην Πολωνία το 1956 και στην Γιουγκοσλαβία το 1971.

Παρά ταύτα,η Γερμανία αρνείται συστηματικά να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.

Ενδεικτικό της σημερινής αξίας των Γερμανικών υποχρώσεων προς στην Ελλάδα είναι το ακόλουθο: εάν χρησιμοποιηθεί σαν τόκος ο μέσος τόκος των Κρατικών Ομολόγων των ΗΠΑ από το 1944 μεχρι το 2010, που είναι περίπου 6%, η σημερινή αξία του κατοχικού δανείου ανέρχεται στα 163,8 δισεκατομμύρια δολάρια και αυτή των πολεμικών επανορθώσεων στα 332 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στις 2 Ιουλίου 2011, ο Γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της Γαλλικής κυβέρνησηςJacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011).


Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε 13% του πληθυσμού της. Ένα μέρος αυτού του πληθυσμού χάθηκε στην μάχη, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό χάθηκε από την πείνα και τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών.
Οι Γερμανοί δολοφόνησαν τούς κατοίκους 89 Ελληνικών πόλεων και χωριών, έκαψαν περισότερα από 1700 χωριά και εκτέλεσαν πολλούς από τους κατοίκους αυτών των χωριών. Μετέτρεψαν την χώρα σε ερείπια, και λεηλάτησαν τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς.
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η Δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Παρακαλώ ζητήσετε από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο

http://www.greece.org/blogs/wwii/

και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα.
Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Μανώλης Γλέζος

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

pylaros είπε...

Το ίδιο Μήνυμα το έλαβα 10 ιανουαρίου

Ευχαριστώ
Γαβριήλ

----- Προωθημένο μήνυμα -----
Απο: Louis Zervas
Προς: Nv Man
Στάλθηκε: 12:15 π.μ. Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012
Θεμα: Πρθ: ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ